ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΕΒΟ, ΆΡΩΜΑ ΑΠΟ ΠΑΛΙΑ

Αίθων Ναρλής

Ανατρέχοντας στις σημειώσεις μου το μάτι μου έπεσε στο σκάνδαλο της ΕΒΟ που ήρθε στην επιφάνεια στα τέλη της δεκαετίας του 80 όταν ακόμη το ΠΑΣΟΚ ήταν κυβέρνηση. Πρόκειται για ένα από τα μεγάλα σκάνδαλα που συγκρίνεται με εκείνα του καλαμποκιού, των «τυφλών» Μιράζ-2000 και των πυραύλων Μάτζικ. Ο τότε πρόεδρος της ΕΒΟ Σταμάτης Καμπάνης, ο οποίος κατά τα δημοσιεύματα εκλήθη από τον Α. Παπανδρέου να έλθει από τον Καναδά και να αναλάβει την ΕΒΟ, κατηγορήθηκε μαζί με άλλα στελέχη της επιχείρησης για κακουργηματικές πράξεις και η δικαιοσύνη τους επέβαλε μακροχρόνιες ποινές φυλάκισης.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, μεταξύ των συνηγόρων υπεράσπισης ήταν και ο γραμματέας της τότε ΕΑΡ (και σήμερα πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς) κ. Φώτης Κουβέλης. Ασφαλώς ο κάθε κατηγορούμενος έχει το δικαίωμα υπεράσπισης απ’ όποιον δικηγόρο επιθυμεί, όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση ο κ. Φ. Κουβέλης ενώ ήταν πολιτικό πρόσωπο, ιδιότητα η οποία προέχει του δικηγορικού επαγγέλματος, ανέλαβε την υπεράσπιση ενός προέδρου ΔΕΚΟ, κατηγορούμενου σε θέματα διαφθοράς. Στη συνέχεια βέβαια μετά τον θόρυβο που προέκυψε, και αν θυμάμαι καλά μετά και τις αντιδράσεις του ΣΥΝ, ο ίδιος απεσύρθη από την ομάδα υπεράσπισης.

Την εποχή εκείνη ο κ. Φ. Κουβέλης ενώ εμφανιζόταν ως υπέρμαχος της κάθαρσης, ανέλαβε την υπεράσπιση ενος κατηγορουμένου για θέματα διαφθοράς (ο οποίος υπενθυμίζουμε καταδικάστηκε σε πολύχρονη φυλάκιση) σε ένα σκάνδαλο του ΠΑΣΟΚ που άγγιζε την άμυνα της χώρας. Ο κ. Φ. Κουβέλης και σήμερα εμφανίζεται να αγωνίζεται υπέρ της κάθαρσης. Υποχρέωση λοιπόν του κάθε Έλληνα πολίτη είναι να προβληματίζεται εύλογα πόσο ειλικρινείς είναι οι θέσεις του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς για την κάθαρση και την διαφάνεια στην πολιτική ζωή του τόπου, οι οποίες τόσο δυναμικά προβάλλονται από τα ΜΜΕ, όταν το κόμμα του εμφανίζεται να λειτουργεί σαν δοχείο εκτόνωσης του ΠΑΣΟΚ που ευθύνεται και σήμερα για μνημειώδη σκάνδαλα διαφθοράς με κορυφαία εκείνο της Siemens και των υποβρυχίων. Υπάρχει μια μεγάλη διαχρονική αντίφαση την οποία πρέπει να γνωρίζει ο λαός!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: