Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΣ ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑ

Αίθων – Οδυσσεύς Ναρλής

Αφορμή για το παρόν κείμενο απετέλεσε μια κουβέντα που είπε ο Τέρενς Κουΐκ την Δευτέρα 20 Ιαν. στην εκπομπή «Ο Τέρενς Blogάρει» στο Kontra Channel όταν παρουσίαζε τούτο το blog. Είχε πει τότε ότι δεν πρέπει να είναι τυχαία η προσπάθεια των δάνειων δυνάμεων να μειώσουν την στρατιωτική ισχύ της χώρας μας τη στιγμή που ο γείτονας επεκτείνεται επικίνδυνα (https://hellads.wordpress.com/2012/01/31/παρουσιαση-του-blog-στην-εκπομπη-ο-τερενσ-b/). Εκείνες δε τις μέρες εμφανίστηκαν αναρτήσεις με δυσοίωνο περιεχόμενο για το PSI και το Αγγλικό δίκαιο σε αξιόπιστες ιστοσελίδες όπως είναι η www.defencenet.gr και η http://infognomonpolitics.blogspot.com .

Σε παλαιότερη ανάρτηση στο blog μου που είχε τίτλο » Shock Therapy στην Ελληνική Οικονομία» στις 18 Δεκ. 2010, (https://hellads.wordpress.com/2010/12/18/shock-therapy-στην-ελληνική-οικονομία/) είχα ισχυριστεί κατά λέξη ότι «η σημερινή πολιτική της κυβέρνησης και το μνημόνιο ασφαλώς δεν πρόκειται ποτέ να βγάλουν τη χώρα από το τέλμα, διότι δεν είναι αυτός ο σκοπός τους, δεν έχουν σχεδιαστεί γι’ αυτό! Σκοπός τους είναι η χώρα να βρίσκεται μόνιμα υπό καθεστώς πτώχευσης ώστε να υποδουλωθεί για πάντα ο λαός στα ξένα οικονομικά συμφέροντα, τα οποία με τη σειρά τους θα εκμεταλλεύονται τον ορυκτό και φυσικό πλούτο της χώρας μέχρι να μην της μείνει τίποτα, μέχρι η χώρα να μείνει ένα γυμνό κουφάρι, ένα άγονος και χέρσος τόπος. Θα κάνουν ότι έκαναν στην Αφρική και στη Λατινική Αμερική!»

Μετά από όσα συμβαίνουν με την τρόικα, το PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση η προαναφερθείσα άποψή μου αρχίζει πλέον να μετατρέπεται σε πεποίθηση, δηλαδή ότι τελικά ο σκοπός των δανειστών δεν είναι να εξασφαλίσουν ούτε τη βιωσιμότητα της Ελληνικής οικονομίας, αλλά ούτε και να πάρουν τα χρήματά τους πίσω. Αντιθέτως, χρησιμοποιούν την απώλεια που θα υποστούν ως «επένδυση» για να μετατρέψουν τη χώρα σε αποικία.

Προβλέπω επί του προκειμένου ότι θα ακολουθήσουν την παρακάτω μεθοδολογία: Αρχικά θα προσπαθήσουν να οδηγήσουν σε πλήρη πτώχευση τη μεσαία και χαμηλή εισοδηματικές τάξεις και να αυξήσουν την ύφεση σε βαθμό που να μην μπορεί πλέον να εξυπηρετηθεί το χρέος ακόμη και μετά το κούρεμα. Τότε εκτιμώ ότι θα εξαναγκάσουν την κυβέρνηση κα κάνει δύο πράγματα:

(α) Όταν με τους φόρους στα ακίνητα (δομημένα ακίνητα και αγροτικά κτήματα) και με την υψηλή φορολογία στο εισόδημα, σε συνδυασμό με την ακρίβεια και την μείωση των κοινωνικών παροχών, η πλειονότητα των νομοταγών πολιτών δεν θα μπορούν πλέον να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις και αρχίσουν να συσσωρεύουν χρέη προς την εφορία, (να σημειώσουμε ότι συζητείται τα οφειλόμενα στην εφορία να εξοφλούνται άπαξ…) τότε η κυβέρνηση που θα βρίσκεται στην εξουσία θα εξαναγκαστεί να ενεργοποιήσει την αναγκαστική είσπραξη εσόδων και να κατασχέσει ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα, γειτονιές και πεδιάδες ολόκληρες. Στη συνέχεια όλα αυτά θα μπουν σε μερικά πακέτα ιδιωτικοποίησης προκειμένου να εξυπηρετηθεί μέρος του χρέους. Έτσι η ιδιωτική ακίνητη περιουσία οικιστική, αγροτική, κλπ… θα περάσει σε μια χούφτα οικογένειες. Όλοι οι Έλληνες θα πληρώνουν ενοίκιο. Στην επαρχία όλοι οι αγρότες θα μετατραπούν σε εργάτες γιγαντο-τσιφλικάδων. Ασφαλώς τον ίδιο σκοπό εξυπηρετεί και η προσπάθεια αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά, δηλαδή να μειωθεί η ανταγωνιστικότητα του τουρισμού στα νησιά προς όφελος των ανταγωνιστικών χωρών και ειδικά της Τουρκίας. Αποτέλεσμα αυτού θα είναι βέβαια και οι τουριστικές επιχειρήσεις να περάσουν σε ξένα χέρια. Το ίδιο θα συμβεί στις βιομηχανίες και στις εμπορικές επιχειρήσεις. Θα μας πάρουν την αγελάδα και θα μας βάλουν να εργαζόμαστε για να αγοράζουμε το γάλα!

(β) Θα προβούν στη συνέχεια σε απαιτήσεις κατάσχεσης όλης της δημόσιας περιουσίας (συμπεριλαμβανομένης και της κατασχεμένης ιδιωτικής που δεν πέρασε σε ξένα χέρια): Δημόσια νοσοκομεία και εκπαιδευτικά ιδρύματα, δημόσια γη, δημόσιες επιχειρήσεις, αλλά κυρίως υποθαλάσσιος και υπόγειος πλούτος, ορυκτά, πετρέλαιο, φυσικό αέριο κλπ…

Σήμερα φαίνεται πια ξεκάθαρα ότι οι πολιτικές κινήσεις στην Ευρώπη και στο ΔΝΤ, οι διάφορες δηλώσεις, απειλές, η σουρταφέρτα των τροϊκανών δείχνουν να έχουν ήδη ενεργοποιηθεί τα αποικιοκρατικά ανακλαστικά των Ευρωπαϊκών κρατών και ότι βλέπουν την Ελλάδα σαν μελλοντική αποικία.

Η πραγματοποίηση όμως του παραπάνω σεναρίου προϋποθέτει (α) την ένταξη της νέας δανειακής σύμβασης στο Αγγλικό δίκαιο και (β) την μείωση μαχητικής ικανότητος των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Τούτο διότι το Αγγλικό δίκαιο δίνει τη δυνατότητα στις δάνειες δυνάμεις να έρχονται και να απαιτούν κατασχέσεις με «κάθε μέσο». Όσον δε αφορά στη μείωση της στρατιωτικής ισχύος της Ελλάδος αυτό είναι που θα δώσει στις δάνειες δυνάμεις το συγκριτικό πλεονέκτημα για να εφαρμώσουν πολιτικές κανονιοφόρων (για να χρειαστεί να κάμψουν την αντίσταση της Ελλάδος) ώστε να επιβάλλουν τις κατασχέσεις και να αποκτήσουν τα κατασχεμένα. Αλλιώς αυτό δεν θα ήταν εφικτό αφού οι ισχυρές ΕΕΔ θα μπορούσαν να προβάλλουν σθεναρή αντίσταση!

Η μείωση της στρατιωτικής ισχύος της Ελλάδος σε συνδυασμό με άρθρο που βρισκόταν στην πρώτη δανειακή σύμβαση και που δίδει τη δυνατότητα των δανειστών να μπορούν να εκχωρούν και να μεταβιβάζουν τα δικαιώματά τους σε νέο δανειστή (αν αυτό το άρθρο υπάρχει και στη νέα δανειακή σύμβαση) ανοίγει το δρόμο οι δάνειες δυνάμεις είτε να εκβιάσουν την Ελλάδα ότι θα εκχωρήσουν τα δικαιώματά τους στην Τουρκία (να επιλέξουμε δηλαδή ποιους θέλουμε για αφεντικά μας, τους Τούρκους ή τους Ευρωπαίους) είτε να εκχωρήσουν μέρος των δικαιωμάτων τους (σε νησιά και Δυτική Θράκη) στην Τουρκία και να ενεργήσουν από κοινού με αυτήν για να υλοποιήσουν τους στόχους τους να μετατρέψουν την Ελλάδα σε αποικία.

Στην άποψή μου ότι οι δανειστές δεν ενδιαφέρονται να πάρουν τα χρήματά τους πίσω συνεργούν και δύο όροι που υπήρχαν στην πρώτη δανειακή σύμβαση και που εκτιμώ ότι θα βρίσκονται και στην δεύτερη: (α) Στην απαγόρευση στην Ελλάδα να κάνει συμψηφισμό με εκείνα τα οφειλόμενα από τους δανειστές προς την χώρα μας, ένα άρθρο που σχεδόν αποκλειστικά παραπέμπει στην αποτροπή του συμψηφισμού του κατοχικού δανείου και των πολεμικών αποζημιώσεων της Γερμανίας με το χρέος μας, (β) Στην απαγόρευση η χώρα μας να συνάψει άλλο δάνειο με τρίτο δανειστή αν κρίνει ότι αυτό είναι πιο συμφέρον ώστε είτε να το χρησιμοποιήσει για ανάπτυξη (κάτι που θα διευκολύνει την αποπληρωμή παλαιότερων δανείων) είτε για να πληρώσει με αυτό ληξιπρόθεσμα δάνεια με υψηλότερο επιτόκιο που και στις δύο περιπτώσεις οι δάνειες δυνάμεις θα έχουν εξασφαλίσει την εξόφληση των ομολόγων που κατέχουν. Ειδικά δε αυτό το τελευταίο άρθρο είναι τόσο απαράδεκτο που απαγορεύει πρακτικά στη χώρα να επωφεληθεί από δωρεά εθνικού ευεργέτη που ίσως δανείσει χρήματα στην Ελλάδα με μηδενικό επιτόκιο ή ακόμη στην κυβέρνηση να προβεί σε εσωτερικό δανεισμό από το λαό της με χαμηλό επιτόκιο! Αυτά τα παραπάνω σε συνδυασμό με το  Αρ.14/παρ.5 της πρώτης δανειακής σύμβασης, ότι δηλαδή «…ο Δανειολήπτης αμετάκλητα και άνευ όρων παραιτείται από κάθε ασυλία που έχει ή πρόκειται να αποκτήσει, όσον αφορά τον ίδιο ή τα περιουσιακά του στοιχεία, από νομικές διαδικασίες…», οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο αντικειμενικός σκοπός των δάνειων δυνάμεων είναι να μετατρέψουν τη χώρα σε αποικία!

Θα καταλήξω σημειώνοντας ότι ένα κράτος υπάρχει με το λαό του και για το λαό του. Δεν έχει καμία έννοια να «σωθεί» ή να «εξυγιανθεί δημοσιονομικά» ένα κράτος αν έτσι χάσει την ανεξαρτησία του, δεν μπορεί να αξιοποιήσει τις πλουτοπαραγωγικές της πηγές προς όφελος του λαού του και τελικά πτωχεύσει και εξαθλιωθεί ο λαός του.

Εν κατακλείδι, όπως έχουν τα πράγματα η μόνη διαφαινόμενη λύση είναι (α) η αποδοχή πληρωμής αποκλειστικά και μόνο των νόμιμων δανείων, (β) η άμεση απαίτηση από τη Γερμανία με όλα τα μέσα της εξόφλησης του κατοχικού δανείου, της επιστροφής των πολεμικών αποζημιώσεων και των αρχαιολογικών θησαυρών. Σε περίπτωση άρνησης της Γερμανίας να ανταποκριθεί τότε εφαρμογή υποχρεωτικού συμψηφισμού με το νόμιμο χρέος της χώρας μας, κατά τρόπο ώστε το κατοχικό χρέος και οι πολεμικές αποζημιώσεις να μετατραπούν σε χρέος της Γερμανίας, ώστε το Γερμανικό κράτος να εξοφλήσει τους ομολογιούχους και (γ) την άμεση καταφυγή της κυβέρνησης σε εσωτερικό δανεισμό επικαλούμενη τον πατριωτισμό των Ελλήνων με ταυτόχρονα γρήγορη δημοσιονομική προσαρμογή για πλεονασματικούς προϋπολογισμούς.

Η αλήθεια είναι ότι η Ελλάδα έχει πολλούς πολιτικούς άσσους στο χέρι της για να βγει μόνη της από την κρίση και να πειθαναγκάσει τη Γερμανία. Αρκεί να έχει μία στιβαρή πατριωτική κυβέρνηση που η αποκλειστική της προτεραιότητα να είναι το συμφέρον της Ελλάδος και η ευημερία του Ελληνικού Λαού, και ασφαλώς να έχει τη βούληση και το σθένος να αναλάβει ριζοσπαστικές πρωτοβουλίες και να χρησιμοποιήσει όλα τα διαθέσιμα μέσα.

Ένα Σχόλιο to “Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΣ ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑ”

  1. Γιάννης Says:

    Να εξεταστεί αν όλα αυτά που λένε ότι χρωστάμε πράγματι τα χρωστάμε και αν οι παλαιότερες δανειακές συμβάσεις έγιναν ακολουθόντας νόμιμες και κατά το σύνταγμα προβλεπόμενες διαδικασίες, και τελικά να γίνει άρνηση πληρωμής του απεχθούς τμήματος του χρέους!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: