Βιογραφικό Σημείωμα

Ο ιδρυτής και διαχειριστής αυτού του Blog είναι ο Αίθων Ναρλής.

Ο Αίθων–Οδυσσεύς Ναρλής γεννήθηκε το 1960 στην Κωνσταντινούπολη.

Το 1982 απεφοίτησε πρωτεύσας από τη Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κωνσταντινουπόλεως και το 1984 περάτωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στις τηλεπικοινωνίες στο ίδιο πολυτεχνείο. Την περίοδο 1984 – 1988 εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή στο Εθνικό Πολυτεχνικό Ινστιτούτο Τουλόυζης. Η διδακτορική του διατριβή υπήρξε προπομπός της τεχνολογίας “Flight by Light”.

Έχει μακρόχρονη επαγγελματική προϋπηρεσία ως μηχανικός έρευνας και ανάπτυξης στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ). Ορόσημα στη σταδιοδρομία του απετέλεσαν η ανάπτυξη του συστήματος κατεύθυνσης βομβών με ακτίνες laser, η ανάπτυξη των αποστασιομέτρων laser για το πυροβολικό και το πεζικό και η τεχνολογία “Flight by Light” πάνω στην οποία εργάζεται μέχρι σήμερα.

Υπηρέτησε για 3 περίπου χρόνια ως Διευθυντής Τεχνολογίας Έρευνας και Ανάπτυξης της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών (ΓΔΕ) του ΥΠΕΘΑ και ως Τμηματάρχης του Τμήματος Επιστημονικής και Τεχνολογικής Συνεργασίας. Την περίοδο αυτή το ΥΠΕΘΑ απέκτησε για πρώτη φορά προϋπολογισμό έρευνας και ανάπτυξης και χρηματοδοτήθηκαν προγράμματα ανάπτυξης συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου.  Επίσης την ίδια περίοδο εκπροσώπησε την Ελλάδα στο Συμβούλιο Έρευνας και Τεχνολογίας του ΝΑΤΟ.

Ανέπτυξε σημαντικό πανεπιστημιακό έργο ως ωρομίσθιος καθηγητής στο ΤΕΙ Χαλκίδος και στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Στα πλαίσια της δραστηριότητάς του αυτής συνέβαλε στην κατάρτιση του προγράμματος σπουδών του Τμήματος Τεχνολογίας Αεροσκαφών του ΤΕΙ Χαλκίδας και στη δημιουργία μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών για τις αερομεταφορές στο Πανεπιστήμιο του Έρεβαν.

Στο κοινωνικό του έργο συγκαταλέγεται η δράση του ως μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών κατά την περίοδο 1996-1999. Εκπροσώπησε τον Σύλλογο Κωνσταντινουπολιτών σε δύο συνόδους του ΟΑΣΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Βαρσοβία με τις αντίστοιχες παρεμβάσεις που αφορούσαν στα θέματα των ευαγών ιδρυμάτων και την καταπάτηση των θρησκευτικών ελευθεριών των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης.

Έχει σημαντικό συγγραφικό έργο στο οποίο συγκαταλέγεται και το βιβλίο «Όργανα Αεροσκαφών» (Εκδόσεις Παπασωτηρίου, 2006) καθώς και δύο ευρεσιτεχνίες με αντικείμενο ηλεκτρονικά συστήματα αεροσκαφών.


Αρέσει σε %d bloggers: